Daily

Nybakad business!

Hej där gott folk, och välkomna till Catching Treasures!

Den här hemsidan, och dess produkter hemmahörandes i ett litet, choklad-och-sockerdoftande kök, är resultatet av många års tjat som slutligen en utmattningsdepression kickade igång. Av alla saker. Man kan ju tänka sig att när man befinner sig i en sådan att alla tankar på ett eget företag ligger ljusår bort – herregud, bara att hälla upp en skål flingor till lunch låg ljusår bort när det var som värst!

Men det handlade lite mer om att omvärdera livet, och den arbetssituation jag befann mig i då. Jag läste många bloggar under den här tiden, varav majoriteten var som jag – kreativa introverter, mer eller mindre knasiga (eller är det kanske bara jag?) som gjort det de älskar att göra till sitt levebröd. Och där är inte jag riktigt. Men det satte igång en liten längtan om att kanske NÅGON dag ha det så. Och tills dess – åtminstone testa en yttepyttedel av detta som sidogrej och se om det bär frukt. Livet är för kort för att inte våga prova på saker.

Jag har alltid gillat och baka – när jag flyttade utomlands ett par år till Irland, blev jag hyperinspirerad av engelsk och amerikansk bakning, och då speciellt cupcakes. Dekoren av bakverk är nämligen min all time favourite, och cupcakes är ju perfekta för det ändamålet. Jag spenderade merparten av min lön på Decobake, cupcake-verktygsaffären som jag kallade det, och mina intet ont anande kollegor blev snart varse om en sockersöt trend som skulle hålla i sig under alla år jag var där. Med betoning på söt, och lägg till sliskig – mina första cupcakes var nämligen HEMSKA. Jag förstår inte alls hur folket där kunde äta dessa hiskeliga skapelser, som bestod av platta muffins med en glasyr gjord på kilovis med smör och florsocker som jag bara rört samman som hastigast. Jag kommer ihåg att jag provsmakade en och det bara ilade i tänderna, så sött var det. För och inte tala om smörsmaken.

Men åt, det gjorde de. Och med åren blev jag betydligt bättre, lärde mig massor, tappade mitt namn och blev för evigt refererad till ”the one who bakes” – när jag sedan flyttade hem till Sverige igen tog jag med mig kassar i plural fyllda av redskap och började passionerat ge mig i kast med tårtor istället. Ofta kom frågan om jag inte skulle göra en business av det här, men jag sa hela tiden nej med anledning av att jag inte trodde det skulle vara lika roligt om jag bakade ”på löpande band”.

Föremålen för min bak-craze har varierat mycket under årens lopp – nu var det till exempel länge sen jag gjorde en cupcake, men däremot är gjuta praliner min nya besatthet. Och där kom liksom grundidén fram – varför inte göra en liten business av det jag tycker är roligast för stunden att baka, och erbjuda inte bara goda utan också vackra och roliga grejer i sortimentet.

Att det dessutom blev vegansk inriktning är en lång historia i sig – många av mina vänner och kollegor genom åren har haft flertalet allergier och överkänslighet, och jag har mer och mer anpassat min bakning efter dem. Samtidigt äter jag själv vegetariskt 96% av tiden, och är nu inne mer och mer på veganskt. Lite research visade att utbudet för personer med flera allergier/som följer en vegansk diet, inte var det allra roligaste alla gånger. Och jag som redan hade det i mig att jag ville att så många som möjligt skulle kunna äta av det jag gör, tänkte att tja – varför inte ha dem som huvudmålgrupp då helt enkelt?

Och så bidde det. Det har varit en intressant resa i sig – aldrig har jag varit så medveten om vad för konstigt grejs det egentligen finns i det vi äter. Sekret från löss liksom, what´s up with that? Mitt strösselutbud reducerades direkt med typ 98%. Åtminstone slipper jag ha beslutsångest, en annars kär gammal vän till mig…

Men anyway – ja, produkterna är veganska, men det är liksom en bonus. Jag hoppas alla ska kunna ha glädje av det jag skapar, oavsett inriktning. De enda jag kan tänka mig kanske känner sig lite left out är väl de som undviker socker, för… typ hälften av sortimentet består av svulstig kakdeg, haha!

Skämt åsido – jag är inte omöjlig, det ska nog gå och få till något för alla och envar som frågar snällt. Och nu kanske jag bör avsluta den här långa intro-harangen innan jag har dragit hela min livshistoria för er! Jag kommer dyka upp regelbundet här på bloggen, med lite allmänt snack om goda grejer och livet i största allmänhet, kanske lite tips till er andra som vill starta eget eller som kämpar med vegansk bakning.

Tills nästa gång – kika runt lite och hör av er om ni har några frågor eller feedback. Och ta hand om er!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *