Köpvillkor och allergiinformation

Information om allergier:

Samtliga produkter hos Catching Treasures är veganska – det innebär att det inte finns några mjölkprodukter, ägg eller gelatin någonstans. Vi är även noggranna med att kolla innehållet i all dekor som används, så även strössel, sockerpasta etc är helt utan animaliska ingredienser.

Gluten – glutenbakverk hanteras i en separat del av lokalen, vid separat arbetsstation och med separata verktyg.

Nötter – nötter är en stor del av vegansk bakning, och det finns rena nötprodukter i Catching Treasures sortiment. Dessa hanteras dock vid en dedikerad arbetsstation, med separata verktyg som inte används till övrig bakning. Denna arbetsstation befinner sig i även i en separat del av lokalen. Nötprodukter hanteras sist i produktionskedjan för att inte ta med allergener till övriga arbetsstationer och verktyg. Detta innebär att produkterna är märkta med spår av nötter. 

De produkter som innehåller mandelmassa eller marsipan, ersätts av massor gjorda på exempelvis solrosfrön och pumpakärnor med nötfri mandelarom. Skulle du inte heller tåla dessa alternativ, kom ihåg att skriva det i kommentarsfältet vid utcheckning så använder vi inga nöt-substitut alls.

Soja – sojagrädde förekommer i en del bakverk och konfektyrer, men går allt som oftast bra att byta ut mot valfria annan växtbaserad dryck. En del av chokladprodukterna innehåller sojalecitin – om du inte tål det, så skriv med det i kommentarerna så att vi kan fixa ett alternativ. Förhoppningen framöver är att kunna erbjuda helt sojafri choklad också.

Ägg-substitut – istället för ägg använder vi oss av antingen chia/linfrö ”ägg” eller aquafaba – vätskan från diverse bönor och kikärtor. Vilket vi använder beror på produkten i fråga. Om du är intresserad av ett bakverk som har aquafaba i sig men är allergisk mot baljväxter, kan du lägga en skräddarsydd beställning så kan vi tillsammans diskutera fram ett bra alternativ.

Köpvillkor:

På grund av produkternas natur så har jag inte möjlighet att erbjuda återbetalning på livsmedel, om det inte är så att produkterna skadas eller blir oätliga på grund av otillräcklig paketering. Alla bakverk förpackas i livsmedelsgodkänd cellofan och kartong. När paketet lämnar mig är det postens ansvar att leverera det säkert, och ditt eget ansvar att kunna ta emot paketet så snart som möjligt så det inte riskerar att bli liggande under lång tid. Skulle mot förmodan problem uppstå med dina varor när du öppnat paketet, hör av dig så snart som möjligt så diskuterar vi det vidare.

För varor som inte är livsmedel gäller 14 dagars ångerrätt. Kontakta mig via mail, och returnera därefter varan inom 14 dagar. Frakten betalas av dig.

De flesta produkterna skapas och bakas varefter beställningen kommer in, för att säkerställa så hög kvalité och färskhet som möjligt. Tillåt därför upp till fem dagars behandlingstid av din beställning. Jag skickar paketen på måndagar och tisdagar via Postnord, det tar då ca 1-2 dagar för paketet att nå dig. Om du vill ha en större volym bakverk eller något specialbeställt till ett visst datum, försök vara ute i så god tid som möjligt – gärna några veckor  förväg.

Upphämtning av varor går bra, likaså kan jag leverera produkter i Motala, Vadstena och Linköping mot en avgift. Skicka ett mail till rebecca@catchingtreasures.com med vad du önskar så arrangerar vi något.